Film / Humle

Humleplockning är beroendeframkallande

Vi försöker att avsluta årets plockfest, men det är svårt. De senaste veckorna har vi besökt ett fyrtiotal gårdar i Svärdsjö med omnejd. Det har varit riktigt fina dagar, där vi fått träffa så mycket trevligt folk som bjudit på kottar, kaffe och humlehistorier.

Viljan att bidra till bygdens öl går inte att ta miste på. Frågan; ”När är ölet klart?” blir allt vanligare. Men vi jobbar bäst under press, så denna fråga vill vi ha ofta och mycket, även om det i nuläget är svårt att ge något precist svar. Men som sagt tidigare – det lokala engagemanget är projektets kanske viktigaste energiresurs.

Skördandet har resulterat i att vi nu har ett trettiotal humlesorter som till smak och utseende visats sig spreta rejält. Smaka på namn som: Kammars, Murmester, Israels, Karlerkers och Hasnis. Nu ska vi viga hösten åt att systematiskt provbrygga med dessa sorter och urskilja dess olika kvaliteter.

Vår vän Jakob Wallin har filmat och klippt vår plockfest. Musiken har en av våra svenska favoritartister mycket generöst lånat ut till filmen. Låten heter We Are Here To Stay. Om du inte redan är bekant med Rigas, så föreslår vi att du gör en djupdykning i hans musikaliska katalog. Självklart sväng!

I morgon plockar vi i Marnäs och Klockarnäs, för vi har så svårt att sluta. Var fanns varningstexten? – Humleplockning är beroendeframkallande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s