Maltkornodlingen

Inte utan vårt korn.

ImageImage

Efter den närmast religiösa upplevelsen att premiärskörda vårt korn är vi nu åter tillbaka i verkligheten. Veckans högsta prioritet är att komma ner till rätt fuktighetsgrad vid torkningen av kornet. Det kommer bli några turer till Svärdsjö kvarn, där vi fått möjlighet att låna en mer avancerad fuktmätare. Nu är vi nere på 14,5 %, målet är ca 13 %. Det bör lösa sig den kommande veckan, lite beroende på vad det bjuds på för väder. Låg luftfuktighet är bra. Sedan får kornet vila över vintern, innan det är dags för mältning. Under tiden får vi möjlighet att koncentrera oss på den insamlade humlen och inleda provbryggningarna med dessa cirka 30 sorter. Det kommer bli bra dagar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s